2005 | 2004

College golf våren 2003
Sommaren 2003

   Telia-tävlingen i Kalmar
   Kvalificering till Match SM
   Amatör Lag EM
   Lag SM
   Ladies European Tour tävlingen HP Open
   Individuella amatör EM
Hösten 2003
   Studier i Nice
Ladies European Tour Qualifying School 29 oktober – 3 november
   Förkvalificeringstävling
   Qualifying School
Våren 2004
2004 års golfsäsong
  
Min första tävling på Ladies European Tour på
  Teneriffa

  Open de Espana Feminino
  BMW Ladies Italian Open
  Arras Open de France Dames
  KLM Open, Kennemer G & CC, Zandvoort, Holland
  SM match, Stockholms GK
  Ladies English Open, Chart Hills Golf Klubb
  Lag SM, Kalmar Golf Klubb, 14-17 juli
  HP Open, Ullna GK, Stockholm, 5-8 aug
  Wales Ladies Open, Porthcawl Golf Klubb, 12-15 aug
  Min sponsor tävling, Vetlanda GK, 19 aug
  PGA mästerskapen, Arlandastad GK, 26-28 aug
  Öijared Ladies Open, Nya Banan Öijareds G&CC, 2-4 sep
  Telia finalen för damer, Bro Bålsta Golf klubb
  Träningsläger i Columbia, Missouri
  Europatour kvalet Riva Dei Tessali Golf klubb, Italien
  Vintern 2004/2005

College golf våren 2003

Fyra års collegegolf med University of Missouri-Columbia´s damlag var en storartad upplevelse. Jag förbättrade min golf varje år tack vare att jag spelade golf tio månader om året under fyra år och deltog i golftävlingar med hård konkurrens på utmanade golfbanor runt om i USA. Dessutom skall min första coach och svingtränare Tom Loyd ha ett stort tack samt min coach de senaste två åren, Stefanie Cooper.
Mitt sista år som senior gav som resultat fyra topp-tio placeringar och en plats i Big 12 All Conference laget och en niondeplats i Big 12 mästerskapet och en utnämning till månadens golfare under oktober månad 2002.
Laget och jag missade att kvalificera oss till NCAA Nationals med bara några slag, så när jag återvände till Sverige i slutet av maj var jag motiverad och redo att spela ännu bättre.

Sommaren 2003

Telia-tävlingen i Kalmar
Sommarsäsongen i Sverige för min del startade med en Telia tävling i Kalmar första veckan i juni. Touren består av svenska spelare från Europatouren, svenska professionella spelare, collegespelare och andra amatörspelare. Vi hade ett underbart väder och banan var i toppklass. Jag spelade bra och kom på en 16:e plats. Detta var mitt bästa resultat så här långt i en Teliatävling. Tack vare mitt spel under vårsäsongen i USA och Teliatävlingen, blev jag uttagen att respresentera Sverige i Lag EM i juli.

Kvalificering till Match SM
Veckan efter åkte jag till Värnamo Golfklubb och spelade en 18 håls matchtävling och kvalificerade mig till Match SM i Stockholm. Tävlingen spelades på Lidingö Golfklubb i Stockholm sista veckan i juni. Jag gillade banan, men spelet var inte tillräckligt bra
den här dagen, så tyvärr förlorade jag matchen på 17:e hålet. Det var min första större matchtävling och det är stor skillnad mot en slagtävling.
Följande vecka kom min coach från Missouri, Stefanie Cooper, på besök och bodde hos oss. Vi uppskattade verkligen att få visa henne vår del av Sverige, vårt hem, vår stad och vår golfbana. Hon fick träffa våra föräldrar, vår tränare och några av våra vänner. Hon tittade också på när Maria och jag spelade distriktsmästerskapet, där jag spelade på par och kom tvåa.

Amatör Lag EM
Första veckan i juni startade med ett förläger inför LagEM. De sex uttagna tjejerna – Karin Sjödin, Karin Börjeskog, Carolina Larsson, Sofie Andersson, Mikaela Parmlid och jag – träffades på Ombergs Golfklubb hos coachen Katarina Vangdal. Vi spelade vanlig golf och fotbollsgolf och föreberedde oss för Lag EM veckan. Vi reste till Frankfurt, Tyskland den 5 juli för en lång och spännande vecka. Vi fick två övningsrundor på den gamla och vackra banan mitt i staden. Öppningsceremonin var mycket imponerande med alla lagen som marscherade till sina nationalsånger i sina representationskläder, med flaggorna hissade och många långa tal. Arrangemangen under veckan var av högsta klass och vi togs om hand på ett underbart sätt. Vi inbjöds till stadshuset och en middag med borgmästaren.
De första två dagarna spelade alla sex spelare i laget 18 hål per dag och de fem bästa resultaten räknades tillsammans. De första åtta lagen avancerade vidare till matchspel om mästerskapstiteln. Resultaten var mycket låga och vi gick vidare som åttonde lag. Vårt första matchspel var mot gästlandet Tyskland. På morgonen var det fyra tjejer som spelade två foursome matcher och på eftermiddagen spelade fem tjejer individuellt matchspel. Jag spelade det första individuella matchspelet mot Tysklands bästa spelare, som dessutom hade vunnit det individuella spelet efter två dagar på -8. Jag var mycket nervös på de första hålen hela veckan, men med mycket adrenalin och mycket fokusering så spelade jag mycket bra golf. Jag såg bara varje hål och inget annat och gjorde en del fantastiska slag och långputtar. Matchen var över på 14:e hålet och jag hade vunnit med 5/4 mot Tysklands bästa spelare och alla var chockade runt banan. Vilken känsla! Jag var fyra under par efter 14 hål efter att ha spelat ett av mitt livs bästa golf. Vi vann den andra matchen mot England också, men jag förlorade min individuella match. Finalen spelade vi mot Spanien och vilken match, den var verkligen spännande. Jag förlorade min match på 15:e hålet och sedan gick jag caddie för Karin Börjeskog. Hon kämpade på och gick till play off och vann matchen på 20:e hålet. Tre av fem matcher gick till play off, men Spanien vann den fjärde matchen. Vi var mycket besvikna när vi var så nära, men det var en lärorik upplevelse att få vara med hela veckan.

Lag SM
Efter en natt i min egen säng hemma i Vetlanda var det dags för en ny lagtävling. Vetlandas damlag (Linda och Maria Svensson, Emma Gustafsson, Maria och Elin Ohlsson) åkte ner till Helsingborg och Vasatorp och Lag SM tävlingen. Lag SM spelas under fyra dagar med 18 håls foursome och 18 håls bästboll under dag ett och tre med två par varje runda. Andra och tredje dagen spelas fyra individuella slagspelsrunder. Vårt lag gillar alltid denna vecka mycket och vi har mycket kul tillsammans, men veckan är intensiv och tuff. Vi startade acceptabelt och var på femte plats efter första dagen. Andra dagen var en stor dag, jag spelade verkligen bra och fick 69 slag (-3) och hade det bästa resultatet den dagen. Vi spelade alla bra och klättrade på resultatlistan. Tredje dagen var strålande och Maria och jag hade 74 slag i foursome med en dubbelbogey på sista hålet. Eftermiddagen var en tävling mellan oss fyra i laget. Linda och jag hade flest birdies och fick 65 slag. Bästboll som tidigare varit vår svagaste del, visade sig nu bli vårt vinnande vapen denna veckan.
Sista dagen spelade Vetlandalaget i slutbollarna och jag spelade i sista bollen. Det var en värdefull erfarenhet för mig att spela i tuff position som det. Jag försökte för mycket under de första nio hålen och spelet gick så där. När en av tjejerna i min grupp började göra birdies vaknade jag upp och avslutade med två under par på de sista tre hålen. Vi vann med fem slag och tog alla med överraskning (inklusive oss själva) genom att komma från förra årets 11:e placering till årets första Lag SM titeln till Vetlanda GK. Vi gillade verkligen känslan av att vara bäst i Sverige.

Ladies European Tour tävlingen HP Open
I varje Ladies European Tour (LET) tävling så delas det ut sex s.k. wild card till amatörer från värdlandet. Jag valdes ut som en av representanterna från det svenska amatörlandslaget att spela HP Open på Drottningholms GK i Stockholm första veckan i augusti. Min pappa (Börje Ohlsson) gick caddie för mig hela veckan och var ett stort stöd tillsammans med min landslagscoach Katarina under veckan. Det var en stor upplevelse för mig att få spela i samma tävling som Annika och de andra tjejerna från Solheim Cup laget. Jag spelade mycket bra och började de två första dagarna med att gå på 70 och 72 slag och totalt -2. Cutten gick på +2 så jag gick vidare till slutspelet utan problem på en 29:e plats. Bara det kändes för mig som en seger i sig i det här sällskapet. De två avslutande rundorna gick jag på 73 och 74 och slutade på en 42:a plats. Sista dagen spelade jag med Helen Alfredson och det är alltid intressant att spela med äldre spelare som är duktiga golfare och som har massor av erfarenhet.
Vilken vecka! Jag lärde mig massor och fick också tillfälle att titta på Annika och de ledande spelarna under de två avslutande dagarna, efter det att jag spelat färdigt. Jag fick deltag i prisceremonin eftersom jag var bästa amatör. Jag fick en kristallvas och blommor från prinsessan Lillian framför hela publiken och alla på 18:e hålet och precis innan Sofie Gustafsson fick sin segertrofé. Jag kommer att minnas denna tävling länge, det var mycket givande för mig både som person och golfspelare.

Individuella amatör EM
Sommarsäsongen avslutades för min del med en extraordinär vecka på Irland. Det var första gången jag besökte Irland och tävlingen spelades i Shannon på västkusten som fyra individuella slagspelsrundor. Banan var ganska platt och flera av hålen var ganska smala. Många av greenerna var mycket utmanade och eftersom det blåste mycket stora delar av dagarna så var resultaten inte så låga. Jag började inte så bra, men efter tre rundor så var jag bara ett par slag från ledningen. Innan jag spelade ut sista dagen sa Katarina att eftersom jag är så nära, så spelar jag för medaljer. Jag hade spelat konsekvent de första tre dagarna och varit väldigt tålmodig, så detta var inte rätt tillfäller att var nöjd utan att gå ut och spela för vinst. Jag spelade bra och var i delad ledning på 16:e hålet utan att veta om det. Hårda vindar och för många puttar på sista greenen gjorde att jag hamnade några slag från vinst och slutade på en delad tredjeplats. Jag var överväldigad av att vara tredje bästa amatör i Europa. Detta gav en stor självförtroende kick och jag talade efteråt med Katarina om min framtid. Jag beslutade då att åka till Portugal i oktober och försöka kvalificera mig till 2004 års säsong
med Ladies European Tour.

Hösten 2003

Studier i Nice
Jag åkte till Nice i Frankrike tre dagar efter att kommit hem från Irland. Höstterminen studerade jag på en internationell handelshögskola i Nice som kallas IPAG och mina ämnen var internationell management och marknadsföring, franska och några ämnen till. Jag delade lägenhet med en amerikansk tjej. Jag hyrde en bil, köpte en karta och ringde till golfklubbarna runt Nice och frågade om jag kunde komma och spela och träna där. Det blev två golfbanor som kom att bli de jag tillbringade mest tid på – Sophia Antipolis ca 45 min från Nice och Cannes-Mougins GK. Jag hade turen att få deltag i en del tävlingar som den svenska kolonins golfklubb anordnade på Medelhavskusten och fick då tillfälle att spela ytterligare på några mycket bra golfbanor.

Ladies European Tour Qualifying School 29 oktober – 3 november

Förkvalificeringstävling
Jag anlände till Lissabon fredagen den 24 oktober och gick och kollade golfbanan och puttade på övningsgreenen. Jag spelade 18 hål på söndagen och tränade resten av dagen. På måndagen spelade jag 18 håls övningsrund med min nya caddie Robinson Degandt. Han gick caddie på denna bana under våren när LET hade en tävling här, så han kände banan. Förkvalet bestod av två 18 håls rundor. Jag startade bra med en 72:a i stark vind, men spelade för defensivt andra dagen och fick en 80-slagsrunda. Det innebar att jag var på en 28:e plats bland 86 spelare, varav 56 gick vidare. Det var en stor lättnad och jag och min caddie tränade en del och tog det lugnt dagen innan det verkliga kvalet skulle spelas.

Qualifying School
Jag kämpade de två första dagarna med resultat på 77 och 78 slag och var på 56:e plats efter dessa dagar. Jag hade många bra lägen den tredje dagen och slutade med en 74:a och en 45:e plats bland de 50 som gick vidare till sista dagen. Jag hade ingenting att förlora och ett bra självförtroende den sista dagen. Efter några kanonslag och bra puttar låg jag fyra under par efter sex hål. Min driver var rak hela dagen och med några birdies till på sista nio, så slutade jag med 69 slag (-3) och en 21:a placering. 30 gick vidare med full spelrätt under 2004 så jag var klar för spel på Ladies European Tour efter första försöket. Toppen!!!???

Robinson och jag spelade bra ihop som ett team hela veckan och det gjorde en stor skillnad att ha en duktig caddie som hjälpte mig och lugnade ner mig med jämna mellanrum. Vi beslutade att jobba ihop under 2004 och han kommer att gå caddie för mig från den första tävlingen på Teneriffa.

Våren 2004

Kick off för 2004 års säsong var ett Bosön-läger med Swedish Golf Team veckan före jul. Tre dagar var fyllda med idrottsaktiviteter, intressanta seminarier och diskussioner. Kjell Enhager talade om mental golfträning, Ulf ”Pröjsarn” Nilsson om balans i livet och prioriteringar och golfcoacherna om golfförbundets satsningar. Vi klarade också av en tuff innebandyturnering.
På lördagskvällen var det prisutdelningar. Jag fick motta min plakett och tavla för utmärkelsen som månadens svenska amatörgolfare för augusti. Jag kände mig mycket hedrad att få en utmärkelse som ”bästa spelare” bland denna grupp av Sveriges bästa amatörgolfare. Det var verkligen ett inspirerande ögonblick för mig. Finalen på lägret var nog den mest uppskattade händelsen – Per-Ulrik Johannsson och Fredrik Jacobsson kom och berättade för oss hur de tränar, tänker, förbereder sig och spelar sin golf. Vi fick tillfälle till att ställa många frågor och gjorde också så.

Den 13 januari hade jag min första sponsorträff på Östanå Värdshus med inbjudna sponsorer. Jag mötte ett mycket bra gensvar som sedan har givit mig ett antal lokala sponsor och supporters som satsar på mig under denna säsong.

Maria och jag åkte tillbaka till Columbia den 18 januari och skolan startade sedan den 20 januari. Jag anmälde mig till tre klasser jag hade kvar för att kunna ta ut min examen. Under våren har jag studerat fysik, systems engineering och gjort ett projektarbete om logistik i Europa.
De första veckorna i Columbia var mycket kalla och vi hade snö under tre veckor. Därför fick vi träna inomhus med puttning och chippning på matten i vårt klubbrum. Vi kunde också slå wedgar i inomhusarenan där fotbollsteamet normalt håller till. Vi har också fortsatt som tidigare att styrketräna tre gånger per vecka hela terminen. Min sving coach Tom har också tränat med mig och skollaget under hela terminen.
Jag har tränat med skollaget och för mig själv och försökt spela med så många olika personer som möjligt från olika tees på olika banor. Det hårda arbetet med styrketräningen har redan börjat ge resultat, så jag känner mig starkare och detta kan också bero på mina veckoträningar med yoga. Jag gillar att pröva nya saker och jag tror att den förbättrade balansen och flexibiliteten förbättrar min sving.

Sista veckan i april hade vi vårlov och jag åkte till mina amerikanska föräldrar, Scott och Kathy Edwards, i Gresham, 30 min öster om Portland, Oregon. Jag bodde hos dem när jag var utbytesstudent för Rotary 1996/97. Det var verkligen kul att komma tillbaka och träffa dem, ta det lugnt en vecka och träffa flera av mina gamla vänner och spela golf med några av dem dem på fina golfbanor.
Nu håller jag på att avsluta de sista förberedelserna innan jag åker till den första LET-tävlingen på Teneriffa sista veckan i april. Jag har tränat på låga punchslag för blåsiga dagar och jag har spelat många 18-håls rundor de senaste veckorna. Nu är jag laddad att starta min första golfsäsong som professionell tourspelare och jag känner att jag har ett stort självförtroende för min sving och min puttningsteknik.

2004 års golfsäsong

Efter Teneriffatävlingen kommer jag att åka tillbaka till USA för att ta min examen den 16 maj i Industriell Ekonomi och slutföra de sista förberedelserna inför flytten från USA och hem till Sverige och Europa. Mina föräldrar kommer för att delta i mina examensfestligheter. Det känns skönt att få genomföra denna examen efter fem års hårt skolarbete.
Jag återvänder till Sverige den 20 maj och kommer sedan att spela de flesta LET-tävlingar och en del Svenska. Exakt hur mitt tävlingsprogram ser ut ser du under länken tävlingsschema.
Nu gäller det att göra ett bra jobb som professionell golfare, representant för mina sponsorer och för min klubb.
Under denna sidan kommer jag att skriva resebrev efter varje tävling.

Min första tävling på Ladies European Tour på Teneriffa

Mina två veckors resa till Europa började med några dagar i Stockholm. Jag träffade min headsponsor Elitfönster för att underteckna avtalet och medverka på en presskonferens.
Jag anlände till den vackra ön Teneriffa och hittade mitt hotell i central delarna av Puerto de la Cruz. Billfärden till golfbanan från hotellet gick på vindlande vägar som hade en fantastisk utsikt över Atlanten och bananodlingarna.
Banan, som är ritad av Seve Ballesteros, var belägen precis vid strandklipporna och vattnet från vågorna stänkte in i närheten av fairways. Jag hade god tid på mig att lära känna banan ocvh spelade två 18 håls träningsrundor, en själv och en med min caddie Rob.
Jag tränade en hel del och dagen före tävlingen var det ett informations- och regelmöte för alla nybörjare på touren.
Fösta dagen hade jag en tidig starttid och det kändes skönt att äntligen få komma igång. Jag fick en kanonstart med många birdiechanser. Mitt långa spel var ganska stabilt hela dagen förutom det sista hålet. Mina svaga delar var det korta spelet och puttningen, som tyvärr innebar missade birdiechanser. Samma gällde för andra dagen. Jag var besviken jag inte kunde hålla ihop spelet helt under båda rundorna och jag blev helt enkelt trött i huvudet i slutet.
Tyvärr slutade tävlingen för mig efter de två första dagarna. Jag lärde mig mycket från min första tävling om vad som fungerar för mig och vad jag behöver ändra till nästa tävling.

Efter tävlingen åkte jag direkt tillbaka till USA igen. Mina föräldrar anlände samma dag som jag. Jag gick i skolan två dagar innan vi åkte för att titta på min lillasyster Maria och skollaget spela i NCAAs regionala tävling i Normal/Blumington i Illinois. De sista tio dagarna i USA skrev jag mina sista prov och deltog i examensceremonierna. De var mycket trevliga och gav mig fina minnen för framtiden. Mina föräldrar hjälpte mig att flytta ut ur min lägenhet och sedan åkte vi tillbaka till Sverige.

Resultat på Teneriffa: 77 76 +9 (cut at +6)

Open de Espana Feminino

Efter tävlingen på Teneriffa åkte jag tillbaka till USA. Jag tillbringade mina sista två veckor i Columbia, Missouri med att avsluta skolan och packa ihop efter fem år. Den stora finalen, examensceremonierna var ett trevligt avslut på fem års studier. Jag hade ett dygns snabbt stopp i Vetlanda för att packa om väskorna innan det bar av till Spanien och min andra tävling på Europatouren. Vi åkte till A Coruna i nordvästra hörnet i Spanien. Banan var intressant med annorlunda hål första nio och i fin kondition.
Jag kom dit i god tid innan tävlingen började och hann spela två inspelsvarv på banan, detta var en fördel eftersom det var svåra inledningshål, ettan, par 3, 120 meter rätt upp i skyn uppför en otrolig backe och träd mitt i fairway på hål två, tre och fyra. En bra strategi var nyckeln för en bra start på rundan. Hål nummer fem gick rätt ner för backen med ett dogleg till på köpet. Jag spelade ok första dagen, men tyvärr bara en birdie. Andra dagen var jag mer ojämn, fler birdies men tyvärr också fler bogeys. Jag missade cutten och fick inte spela under helgen. Jag tränade, såg sudden death om segern på söndag eftermiddag och vilade inför den kommande veckan. Jag kände att jag inte riktigt var tillbaka i tävlingsform efter en hel vår utan tävlingar.

BMW Ladies Italian Open

Nästa destination var Rom, Italien. BMW var huvudsponsor och körde oss i fina bilar. Tur var det, jag hade aldrig överlevt att köra i den livsfarliga trafiken i Rom. Vi bodde nära banan som var den backigaste bana jag någonsin skådat. Banan är designad av Pete Dye, layouten är vacker men mycket utmanande. Greenerna är stora med många platåer, snabba och svåra. Några greener var 50 meter långa. Banan var i perfekt skick och de finaste träningsmöjligheterna hittills i år. Första dagen avslutade jag starkt, minus två de sista sex hålen. Jag slog bra drivar och missade bara två fairways första dagen och en andra dagen. Jag vågade vara aggressiv med järnen men tyvärr inte med puttningen. Jag missade cutten och tränade många timmar både lördag och söndag, puttning, inspel 50-100 meter och träklubborna och det kändes riktigt bra. Vi bodde på en camping i små bungalower som var nya och fräscha, men små som husvagnar. Först på söndag eftermiddag blev det tid för sightseeing in Rom. Fyra timmar när solen gick ned. En fantastisk stad som jag gärna återvänder till igen.

Arras Open de France Dames

Sista tävlingen på treveckorssvepet var i Arras, en timma söder om Lille in norra Frankrike. Detta var en mycket välorganiserad tävling med den största publiken hittills i år. Banan kändes svensk för mig, som i vår del av Sverige, kort med mycket sidovattenhinder och små greener. Jag fick en bra start med 71 ett under par, första dagen, det var skönt. Spelet kändes bättre än scoren, för det kunde blivit bättre än ett under. Jag spelade lika bra golf alla rundorna och slog många riktigt bra järnslag nära pinnen, men litade inte riktigt på puttningen. Jag klarade min första cut, skönt att komma över den första barriären, nu väntar nästa. Vi blev bjudna på lunch av sponsorn och catering firman hade god mat med franska ostar och andra fina efterrätter. Första dagen hann jag slå ett slag innan spelet blev avbrutet p.g.a. åska och blixtar. Sen spelade jag tre hål innan det blev avbrutet igen, denna gång var det kraftigt ösregn så greenerna svämmade över. På lördagen och söndagen blåste det så banan blev lite mer svårspelad.
Jag kom på 51:a plats.
Jag kommer vara hemma i Vetlanda en vecka och vila och träna, framförallt puttning, sen är det KLM Open i Zandvort, Holland som gäller 25-27 juni.

KLM Open, Kennemer G & CC, Zandvoort, Holland

76 75 71 delad 19:e plats

Den här gången var det en kort resa, endast från Köpenhamn till Amsterdam. Tävlingen gick av stapeln på en golf klubb i Zandvoort, 30 min från Amsterdam, en mysig liten turiststad vid en lång och fin sandstrand. Det var en gammal golfklubb med ett stort ståtligt klubbhus och en fin links bana. Det var blåsigt eller mycket blåsigt alla dagarna och lite regn också såklart. Jag kom tidigt till tävlingen och spelade 18 hål för mig själv på tisdagen. På onsdagen spelade jag de första nio igen, jag tyckte att dessa var svårare, särskilt från tee. På torsdagen tränade jag låga slag i full storm och på eftermiddagen åkte jag in till Amsterdam och tittade bl.a. på Anne Frank museet med två kompisar som var med från Sverige. Jag spelade på eftermiddagen den första tävlingsdagen och slapp den värsta vinden och lite regn. Det var en utmaning i vinden och jag spelade riktigt bra förutom en onödig dubbel på det svåraste par 4 hålet, nummer 6 och bogyes på de två sista hålen. Chippningen var fantastisk den första dagen, det var skönt att den var tillbaka i god form igen. Andra dagen spelade jag också ok, jag gjorde fler birides, men träffade fortfarande för lite greener och fairways. Sista dagen spelade jag riktigt bra de sista nio hålen, jag gick två under par och hade ytterligare goda birdiechanser. Jag gjorde tre birdies i rad på hålen 14, 15 och 16. Det var riktigt kul att spela och jag hade en mycket trevlig vecka med två kompisar som ivrigt hejade på och var mycket trevligt sällskap. Vi kollade på fotbollsmatchen med de andra svenskarna och det var inte så kul att gå och lägga sig och höra hur holländarna firade på gatan hela natten att de besegrat Sverige : (

SM match, Stockholms GK

Jag förlorade med 4-3 i första matchen. Jag har inte så mycket att säga om den här tävlingen, jag vaknade inte upp den dagen tror jag, fokus var inte så bra. Men det var trevligt att spela Stockholms GK igen, banan var fin och greenerna mycket bra. Jag gillar banans layout och design. Om man ska se positivt på det hela så fick jag ett tidigt inspelsvarv inför HP Open på Ullna GK där vi ska spela första veckan i augusti.
Efter min lilla tur till Stockholm åkte jag hem till Vetlanda för några dagars återhämtning och träning innan det bär av till English Open på Chart Hills i Kent, England.

Ladies English Open, Chart Hills Golf Klubb, 9-11 juli, 74 71 71 delad 56:e plats

Den här veckan spelade vi golf på Chart Hills Golf Klubb, designad av Nick Faldo och ligger i Kent, en timme söder om London. Banan låg vackert mitt ute på landsbygden och hade mycket snygg design på de flesta hålen. Det var många bunkrar och vattenhinder på banan. Det regnade mycket under veckan så greenerna var mjuka men i bra skick.
Jag vet inte varför men jag var nervös och spänd de första hålen första dagen, jag gick fyra över par första nio men sen vaknade jag till och gick två under par sista nio. Jag gjorde tre birdies sista nio och minus två på de nio hålen. Andra dagen gjorde jag sex birdies, varav tre på de fyra sista hålen då jag spurtade mycket bra för minus ett för dagen. Jag hade bestämt mig att klara cutten och gjorde det precis. Sista dagen spelade jag mycket bra, jag träffade 15 greener och hade många birdiechanser men puttarna stannade på kanten och det blev totalt minus ett för dagen. Jag gjorde totalt elva birdies under tävlingen, så nu gäller det bara att låta bli bogeys i nästa tävling. Engelska landsbygden var charmig och efter några dagar hade jag lärt mig att titta åt rätt håll innan jag gick över gatan.

Lag SM, Kalmar Golf Klubb, 14-17 juli, Vetlanda GKs damlag 5:e plats

I år firar Svenska Golfförbundet 100 år och därmed blev Lag SM 2004 en annorlunda vecka. Herrarna och damerna spelade båda på Kalmar GK, damerna röd slinga och herrarna blå slinga. Jag och Linda Svensson spelade pro am på tisdagen, det var mitt inspelsvarv som tyvärr blev avbrutet av regn och åska men till slut fick vi spela färdigt. Vi hade en trevlig dag som följdes av en middag med underhållning, mat och prisutdelning.
Vi började med foursome där jag spelade med syster Maria som vanligt. Vi hade 75 slag (Par 72) och på eftermiddagen spelade jag bäst boll med Linda och vi hade 70 slag. Andra dagen spelade vi fyra singlar och bäst var Maria Ohlsson på 68 slag och jag hade 77 slag. Tredje dagen var det foursome igen och vi hade 76 slag och på eftermiddagen hade jag och Maria Svensson 72 slag på bästbollen. Vi låg i delad ledning efter de två första dagarna och halkade ner efter tredje dagen till fjärde plats. Sista dagen var det fyra singlar igen, bäst var Maria Svensson på 71 slag och jag hade 75 slag. Vi slutade totalt på en femte plats och var missnöjda då vi inte kom upp till vår normala spelstandard och inte lyckades försvara titeln. Fyra av oss var trötta redan när tävlingen började för jag kom direkt från England och de kom direkt från Norrköping. Vi lärde oss att det inte är bästa uppladdningen så nästa år får vi försöka vara lediga veckan innan om det är möjligt. Vi hade en trevlig vecka och till slut blev det fint väder på lördagen. Banan var blöt eftersom det regnade mycket i början av veckan, men det var lägesförbättring hela veckan så det gick bra ändå.
Efter Lag SM åkte jag hem och var ledig några dagar. Efter det är det träning inför Telia Tour tävlingen på Österåker GK 30 juli – 1 aug som gäller och därefter HP Open på Ullna GK 5-8 augusti följt av Wales Ladies Open 12-15 augusti.

HP Open, Ullna GK, Stockholm, 5-8 aug

72 78 75 75 d59: e plats

Veckan på Ullna började med en pro am på måndagen arrangerad av HP och IMG som avslutades med en fin middag på Clarion hotell på Söder. Banan var i kanonskick hela veckan och vädret var fantastiskt, hett och strålande sol. Längdmässigt var banan en av de längsta vi spelat i år men eftersom det inte blåste så mycket och banan var torr upplevdes den inte som den längsta. Det var en av de roligaste veckorna på hela sommaren eftersom jag hade en trogen supporterskara som följde mig hela veckan. Jag rivstartade med en par runda och en delad 13: e plats efter första dagen. Jag slog bollen riktigt bra hela veckan men trots tålmodigt slit så kom inte riktiga flytet med puttningen. Andra dagen ville jag nog lite för mycket och det blev 78 slag. Jag spelade stabilt hela helgen och framför allt sista dagen kunde det blivit ett riktigt lågt resultat. I tuff konkurrens med många duktiga spelare från LPGA touren i USA räckte detta till en 59: e plats. Jag tyckte det var riktigt kul att spela hela veckan och vågade attackera pinnen och hade många birdiechanser. Det är annorlunda att spela en tävling med så mycket folk och liv och rörelse och jag hade lika kul som förra året på Drottningholm. Det var väl arrangerat och maten var delikat. Jag blev ompysslad och hade det bra i Vaxholm och märkte att jag spelade bra när jag trivdes så bra med allt runt omkring.

Wales Ladies Open, Porthcawl Golf Klubb, Wales, 12-15 aug

Missad Cut

Det var en tuff uppgift att åka till sista tävlingen som hade ett mycket starkt startfält och veta att jag måste klara cutten för att få ett fullt kort till Europatouren nästa år. Jag började ok första dagen men ville alldeles för mycket i den hårda blåsten andra dagen och gav allt men det gick inte alls. Det var en äkta links bana precis vid havet i sydvästra hörnet av Wales. Det är en otroligt vacker plats med klippor utmed kanten av banan och fin sandstrand med en imponerande skillnad mellan ebb och flod. Jag hoppas jag inte är i samma situation nästa år, så jag kan njuta lite mer av denna plats nästa år. Det var bunkrar överallt och några var så djupa att bunkerkanten var högre än vad jag är lång. Jag tränade mycket i dem under inspelsvarven men lyckades undvika dem under tävlingen. Tyvärr blev det lite för många besök i ruffen istället. Det var stor skillnad på banan i de olika vindarna under veckan och bra träning att spela en helt annan typ av bana än jag är van vid i Sverige eller USA.
Denna resa avslutades med Skandias VIP pro am på Ullna efter vi kom hem. Det var en fin dag och jag hade mycket trevligt, mina medspelare spelade bra så vi slutade på en tredje plats och det var kul att komma tillbaka för ett sista varv på Ullna banan.

Min sponsor tävling, Vetlanda GK, 19 aug

Dagen började med samling och lunch på Östanå Wärdshus. Jag berättade om året som varit, mina erfarenheter och intryck av första året på touren. Jag beskrev de största utmaningarna för mig och de förändringar jag planerar för nästa år. Jag avslutade med att berätta vad som gäller för hösten och vintern och hur jag tänker lägga upp mina förberedelser inför säsongsstarten nästa år som bland annat innebär att spela kvalet i slutet av oktober för att försöka få fullt kort för 2005. Jag visade även lite bilder från HP Open.
Efter lunchen spelade vi 18 hål poäng bogey. En liten men naggande god skara gav sig ut i strålande väder och jag fick möjligheten att spela 6 hål med alla deltagarna. Magnus Green tog hem första priset.

PGA mästerskapen, Arlandastad GK, 26-28 aug

74 71 72 d10:e plats

Denna vecka fick jag vara med på pro am på Arlandastads gamla bana. Dagen började med frukost kl. 07.00 och sen var det shotgun start. Vi började på hål 7 och hade en lite kämpig dag. Banan var i kanon skick med snabba och bra greener. Efteråt blev vi bjudna på lunch och prisutdelning med fina priser.

Jag gick in i denna tävlingsvecka med lite annan attityd. Jag hade ingen press, inga krav och tyckte verkligen det var kul att spela igen. Första dagen var det ösregn och storm halva rundan men jag var vid gott humör hela dagen trots en del trista bogeys. Andra och tredje dagen spelade jag riktigt bra och radade upp många fina birdiechanser. Puttningen har varit kämpig hela sommaren och jag har tappat självförtroendet på greenerna. Men efter mycket putträning hela sommaren kunde jag lita på puttningen och satte många viktiga par och birdie puttar hela veckan. Glädjen i puttingen kom tillbaka lite grann igen. Tionde platsen är min bästa hittills på Telia Tour och gav mersmak för resten av säsongen. Detta var extra roligt då PGA mästerskapen tillsammans med Match SM hade det starkaste startfältet på Telia Tour hittills i år.

Öijared Ladies Open, Nya Banan Öijareds G&CC, 2-4 sep

74 72 71 d8:e plats

Den här veckan blev det favorit i repris. Jag har nämligen spelat Öijared Ladies Open många gånger tidigare. Nya banan är mycket fin bana som var blöt men i fint skick med bra och snabba greener. Det blåste en del första dagen vilket märktes på resultaten. Andra och tredje dagen var det helt stilla och resultaten blev mycket bättre. Jag slog otroligt bra drivar och de flesta järnslagen hela veckan. Detta i kombination med bra puttning resulterade i många birdies. Sista dagen var jag på G ordentligt med sex birdies, jag spelade stundtals riktigt bra med bl.a. tre birdies i rad på hål 10,11 och 12 och två i rad på hål 17 och 18. Om det var slarv eller trötthet efter en veckas förkylning vet jag inte men det blev också fem bogeys. Jag slutade på delad 8:e plats och det innebar också en förbättring igen av min bästa placering på Telia Tour.

Sista vanliga tävlingen för säsongen är Telia Ladies Final på Bro-Bålsta Golf klubb 17-19 september.
Den 28 september åker jag till Columbia, USA för att träna med syster Maria och skollaget inför Europatourkvalet den 31 okt – 3 nov på Riva dei Tessali Hotel och Golf Resort i södra Italien.

Telia finalen för damer, Bro Bålsta Golf klubb, 17 -19 september

76 78 69 (+4)

Den här veckan var den första riktiga höstveckan med riktigt kallt och blåsigt väder. Det var en tuff utmaning med dessa förutsättningar i kombination med regn vissa dagar. Banan var i fin kondition med stora greener, vissa med 40-50 meters djup. Vindriktningen ändrades under veckan så vi fick spela flera olika banor.
Alla spelarna spelade in pro amen och jag spelade med tre ungdomsansvariga från Bro Bålsta klubben. Jag hade en trevlig dag och fick en bra titt på banan. Jag spelade ok första dagen och jag träffade många greener men hade lite för många puttar. Den andra dagen var en kamp med regn förutom kallt och blåst, jag var på gott humör med en bra attityd trots omständigheterna hela veckan, men den andra dagen var inte min dag helt enkelt. I spelade riktigt bra golf den tredje dagen, jag slog bra slag med järn- och träklubborna in mot green och var nära pinnen många gånger. Jag puttade kanon och gjorde fem birdies. Jag var fem under par efter 10 hål och totalscoren på – 4 är nytt personligt rekord i tävlingssammanhang.

Träningsläger i Columbia, Missouri

Efter den sista tävlingen i Sverige åkte jag för att hälsa på syster Maria och bo hos henne och hennes rumskompisar i tre veckor i Columbia, Missouri. Jag njöt verkligen av att kunna komma tillbaka och inte behöva gå till skolan !!! Jag kände mig verkligen välkommen tillbaka och jag uppskattade verkligen tiden där. Det var en konstig känsla att gå runt på campus och träffa folk från skolan och inte behöva plugga eller göra prov. Jag fystränade med laget på morgonen, sprang rundor där Maria bor, tränade golf på dagen när Maria var i skolan och vi spelade och tränade tillsammans på eftermiddagarna. I spelade också med gubbarna på helgerna när Maria och laget var borta på tävling, det var bra att kunna tävla lite. Det var toppen att kunna träna med 100 % fokus hela dagarna utan några andra krav och samtidigt ha tid över att hinna träffa vänner. Mina tre veckor kändes som semester trots att jag tränade hårt varje dag. Jag tränade mycket med Tom och vi filmade min sving, det hjälpte verkligen. Greenerna var i bra kondition så jag tillbringade mycket tid till att träna puttning och närspel.

Europatour kvalet Riva Dei Tessali Golf klubb, Italien 31 oktober – 3 november

75 78 71 74 27:e plats

Veckan började och slutade i 130-140 km/h på motorvägen mellan Brindisi flygplatsen och resorten vi skulle bo på med galna italienska taxi chaufförer. Det var mycket säkrare inne på resort området där vi tog oss fram med cykel eller till fots. Pappa följde med som caddie, det var ett bra stöd och trevligt sällskap på detta isolerade ställe mitt ute i ingenstans. Vi bodde i en liten lägenhet mitt bland pinje tallarna. Varje kväll fick vi jaga tusenfotingar, det var värst första kvällen med säkert 50 stycken över hela väggarna och golvet. Sett från den ljusa sidan hittade vi aldrig några i våra sängar. Jag spelade in två varv och det behövdes verkligen. Detta var utan tvekan den smalaste bana jag någonsin spelat. Gapet mellan trädkronorna på vissa utslag var inte många meter så det gällde att hålla tungan rätt i mun. Banan var ganska kort, det viktigaste var att välja rätt klubba från tee på alla dogleg hålen och ligga på fairway i rätt position för inspelet mot green. Banan var i dåligt skick så vi fick lägesförbättra alla tävlingsdagarna. Greenerna var ok men inte supersnabba. Första rundan blev ok tack vare fantastiskt närspel. Jag träffade bara sju greener men gjorde up and down på 8 av 10 försök och jag hade bara 24 puttar totalt. Andra dagen var en kamp från tee och med järnslagen precis som första dagen, men närspelet var fortfarande pålitligt (9 av 10) och puttningen var mycket bra. Fyra birdies första dagen hjälpte scoren, men med noll birdies andra dagen var inte så bra. Jag träffade 12 fairways tredje dagen och fyra birdies och scoren blev minus ett med chans på många fler birdies tack vare bra puttning. Jag var aldrig långt från hålet de första tre dagarna och många puttar rullade precis över kanten. Jag kände att putt- och närspelsträningen i Columbia verkligen betalade sig trots att puttningen inte fungerade lika bra den sista dagen. Jag träffade utan tvekan mest greener sista dagen och scoren var ok men jag var inte nöjd med den rundan.
Jag kom på 27:e plats och topp 30 och delningar får fullt kort för säsongen 2005. Målet för veckan var uppfyllt och nu kan jag planera som jag vill när schemat för tävlingarna i Europa kommer för 2005.

Vintern 2004/2005

Jag kommer träna golf utomhus i Vetlanda så länge som möjligt, men när snön kommer och det blir för kallt får jag åka till inomhus hallarna i Växjö eller Tranås. Jag kommer att arbeta heltid på Elitfönster med olika projekt med start 8 november i minst 8 veckor. Jag har även fått hjälp med att lägga upp ett personligt fysprogram för vintern. Detta innebär i medeltal sex pass i veckan med en blandning av kondition, styrketräning och bålstyrka med fysik boll som uppladdning och förberedelse inför säsongen 2005.Head sponsor

 


Gold sponsor
 


Silversponsors


Sponsors
  

© Copyright 2004-2006 Webmaster